Европейската комисия заяви в четвъртък, че е разрешила продажбата на

...
Европейската комисия заяви в четвъртък, че е разрешила продажбата на
Коментари Харесай

Еврокомисията одобри придобиването на Costa Coffee от Coca-Cola

Европейската комисия съобщи в четвъртък, че е разрешила продажбата на веригата кафенета Costa Coffee на американския производител на питиета Coca-Cola Co. от страна на досегашния ѝ притежател - английската хотелиерска и ресторантьорска компания Whitbread Plc, заяви Ройтерс.

"Комисията стигна до заключението, че препоръчаното придобиване няма да сътвори опасения за конкуренцията, защото фирмите (Coca-Cola и Costa Caffe) не продават едни и същи артикули и връзките сред техните действия са лимитирани “, се показва в изказване на Комисията.

Най-голямата компания за безалкохолни питиета в света Coca-Cola купува английската кафе верига Costa Coffee за 5.1 милиарда $. Така американската компания влиза в сериозна конкуренция с Nestle и Starbucks за световен бранд измежду горещите питиета. След оповестяването на договорката, акциите на притежателя на веригата - Whitbread, се повишиха с 18%. Освен че обезпечава достъп до нов пазар, покупката е част от тактиката на Coca-Cola да диверсифицира бизнеса си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР