Европейската комисия започва разследване срещу България, след като стана ясно,

...
Европейската комисия започва разследване срещу България, след като стана ясно,
Коментари Харесай

ЕК започва разследване срещу България заради Лукойл

Европейската комисия стартира следствие против България, откакто стана ясно, че съветската компания " Лукойл " се е възползвала от малки врати в глобите на Европейски Съюз, с цел да завоюва 1 милиарда евро. Ще стартира да изпраша съответни въпроси за този случай. Това сподели Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията в ефира на Нова телевизия.

Припомняме, че през вчерашния ден беше оповестено следствие на " Политико " за това по какъв начин от бургаската рафинерия са натрупали облагата посредством дерогацията, позволяваща на България да продължи да внася съветски недопечен нефт до 31 декември 2024 година ОЩЕ: По-скъпи горива в България: Защото " Лукойл " изнася непозволено, съгласно експертен разбор

ЕК действително чака България сама да направи законови промени, с цел да не се заобикалят глобите. " Обърнахме внимание на това и помолихме българите да дадат пояснение ", е споделил върховен представител на Европейска комисия, поискал анонимност, пред " Политико ". „ Износът на артикули разрешава на „ Лукойл “ да се поддържат високи цени на горивата у нас. Според нас цените би трябвало да са с към 35-40 стотинки по-ниски по бензиностанциите, в случай че няма експорт “, сподели още Владимиров.

„ Анализът демонстрира, че „ Лукойл “ генерира близо 1 милиарда евро доходи от изнасянето на горива отвън България. С това нарушава деругацията. Разгледали сме два типични случая, само че те са доста повече. Единия товар е пряк експорт за Холандия на мазут. Дерогацията е написана по този начин, че да може да се заобикаля, само че това не значи, че не е нарушена. Тя разрешава експорт към трети страни. Така че този товар към Холандия е нарушаване “, съобщи специалистът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР