Европейската комисия забранява прахосмукачките с мощност над 900 вата. От

...
Европейската комисия забранява прахосмукачките с мощност над 900 вата. От
Коментари Харесай

Много внимавайте каква е прахосмукачката ви или каква ще си купите, че може да стане страшно

Европейската комисия не разрешава прахосмукачките с мощ над 900 вата. От 1 септември всички уреди за разчистване би трябвало да са с по-малка мощ и не толкоз шумни.

Решението за ограничаването е взето от Европейската комисия още през юли 2013 година като е стимулирано със устрема да се понижи потреблението на електрическа енергия. Тогава бе спряна продажбата на домашните уреди с мощ над 1600 вата.

Във всички страни членки на Европейския съюз от септември се не разрешава продажбата на прахосмукачки с мощ над 900 вата.

Прахосмукачките с по-висока мощ ще бъдат неразрешени за импорт. Вече наличните в огромните вериги уреди ще може да се продават до изчерпването им, като ще би трябвало с документи да се потвърди, че са доставени преди 1 септември.

Въвеждането на ограничаването е малко евентуално да се отрази на търговията. Повечето производители от няколко години пускат на пазара мотори с мощ по-малка от 900 вата, разясняват последователи на мярката.

Противниците й обаче настояват, че поради по-ниската мощ на уредите ще се усили времето, належащо за разчистване, и в последна сметка няма да бъде спестена електрическа енергия.

Освен с по-малка мощ, уредите би трябвало и да не са толкоз шумни. Новата техника за разчистване не би трябвало да бъде по-шумна от 80 децибела. Сега всеобщо публикуваните прахосмукачки могат да стигнат и до 95 децибела.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР