Европейската комисия в сряда официално започна разследване за държавните субсидии

...
Европейската комисия в сряда официално започна разследване за държавните субсидии
Коментари Харесай

Брюксел официално стартира търговско разследване срещу китайските електромобили

Европейската комисия в сряда публично стартира следствие за държавните дотации за китайски електрически транспортни средства , съгласно информация, оповестено в Официален вестник на Европейски Съюз, написа " Политико ".

Разследването е по лична самодейност на Комисията, по този начин нареченото служебно следствие, вместо да бъде задействано след публична тъжба от промишлеността на Европейски Съюз, както нормално се случва. Това в нейното послание за положението на Европейския съюз предишния месец, когато тя предизвести, че международните пазари са " наводнени " с по-евтини китайски електрически коли.

Разследването последва напън от френското държавно управление, което упорства за подсилване на индустриалната отбрана на Европа против бързо разрастващата се промишленост за електрически транспортни средства в Китай. Но това, чиято автомобилна промишленост е мощно показана на китайския пазар, че Пекин може да предприеме ответни ограничения, разпалвайки цикъл на взаимно-увреждащи решения, който може да ескалира в пълномащабна комерсиална война.

Обявлението е първата публична стъпка в следствието. Брюксел ще проверява вноса на нови акумулаторни пътнически електрически транспортни средства, създадени в Китай, без значение дали са на китайски или европейски марки. Тези следствия се случват, когато непозната страна е обвинена в субсидиране на артикули по метод, който вреди на европейската промишленост, както Европейската комисия счита, че е по този начин.

Сега Комисията ще изиска отговор от китайското държавно управление и засегнатите компании.

В първи обществен коментар китайското министерство на търговията укори Европейски Съюз, заявявайки, че настояването да взе участие в съвещания в границите на доста къс интервал от време е съществено нарушаване на неговите права. Пекин също се оплака, че не са му предоставени съответни консултантски материали.

В рамките на следствието Комисията ще би трябвало да потвърди дали експортьорите на коли са получавали дотации от китайското държавно управление през избран интервал от време и дали тези дотации са били нездравословни за европейската промишленост.

Сега стартират да текат периоди . Временните мита ще би трябвало да бъдат наложени в границите на девет месеца, до момента в който окончателните мита би трябвало да бъдат задействани най-вече 13 месеца след началото на следствието.
 Китай упрекна Европейски Съюз в протекционизъм поради следствието за дотациите за електрически автомобили
Китай упрекна Европейски Съюз в протекционизъм поради следствието за дотациите за електрически автомобили

То излага на риск немските производители на такива коли, които ги оферират в Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР