Европейската комисия удължи валидността на Covid сертификатите в ЕС с

...
Европейската комисия удължи валидността на Covid сертификатите в ЕС с
Коментари Харесай

ЕК удължи валидността на Covid сертификатите до 30 юни 2023 г.

Европейската комисия удължи валидността на Covid документите в Европейски Съюз с една година - до 30 юни 2023 година Това заяви представителят на Европейската комисия Кристиан Виганд на брифинг в Брюксел.

" Европейската комисия утвърди рекомендация за удължение на периода на деяние на Covid документите в Европейски Съюз с една година - до 30 юни 2023 година Трябва да сме готови за увеличение на заболеваемостта през втората половина на годината или за появяването на нови варианти на ковид ", сподели той, представен от БГНЕС.

Междувременно, СЗО разгласи, че Европа влиза в помирение с ковид. Две години след експлоадирането на Covid-19 Европа скоро може да навлезе в " дълъг интервал на мира " заради високия % на имунизация, по-лекия вид Омикрон и края на зимата, съобщи СЗО.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
От 1 юли в Европейски Съюз влиза в деяние цифровият имунизационен сер...

" Този интервал на по-висока отбрана би трябвало да се преглежда като помирение, което може да ни донесе трайно успокоение ", съобщи пред кореспонденти шефът на СЗО за Европа Ханс Клуге, съобщи Агенция Франс Прес. " Този подтекст, който не сме преживявали до момента при тази пандемия, ни оставя опция за дълъг интервал на мира ", добави той.

Освен това Европа ще бъде в по-добра позиция да отблъсне всяко обновяване на предаването на инфекцията, " даже и при по-вирулентен вид " от Омикрон, счита той. " Вярвам, че е допустимо да се реагира на новите разновидности, които неизбежно ще се появят - без да се постановат още веднъж такива деструктивни ограничения, каквито ни бяха нужни преди ", сподели Клуге.

Въпреки това той предизвести, че оптимистичният сюжет ще се сбъдне единствено в случай че страните продължат акциите си за имунизиране и засилят наблюдението за разкриване на нови разновидности. Той също по този начин прикани здравните органи да пазят рисковите групи и да предизвикват самостоятелната отговорност.

С разпространяването на по-заразния вид Омикрон инфекциите внезапно набъбнаха в европейския район на СЗО, който включва 53 страни, в това число някои от тях в Централна Азия. По данни на СЗО през предходната седмица в района са регистрирани към 12 милиона нови случая, което е най-високото равнище от началото на пандемията.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР