Европейската комисия смята, че прекратяването на доставките на руски газ

...
Европейската комисия смята, че прекратяването на доставките на руски газ
Коментари Харесай

ЕК: Спирането на газа за България и Полша е опит за разделение на ЕС

Европейската комисия счита, че прекратяването на доставките на съветски газ за България и Полша и настояването на Русия да заплаща в рубли за газ е " опит за разделяне на Европейски Съюз ", и приканва за взаимност и единение в общността. Европейският комисар по въпросите на енергетиката Кадри Симсон съобщи това при идването си на срещата на министрите на енергетиката на Европейски Съюз през днешния ден.

" Решението за преустановяване на доставките на съветски газ за България и Полша кара Европейска комисия да счита Русия за обезсърчителен снабдител. Искането на Русия за заплащане в рубли е опит за разделяне на Европейски Съюз, ние би трябвало да отговорим с единение и взаимност ", съобщи Симсон. Тя също по този начин добави, че Европейската комисия не разполага с информация за това кои страни и компании от Европейски Съюз са подготвени да заплащат в рубли за газ.

" Европейската комисия не разполага с информация за страни или частни компании, които желаят да заплащат в рубли ", съобщи Симсон, помолена да разяснява информацията в европейските медии, че компании от 10 страни в Европейски Съюз към този момент са разкрили рублеви сметки в " Газпромбанк ", с цел да заплащат за съветския газ в рубли.

Тя разгласи още, че Европейската комисия ще разиска шестия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия на съвещание на колегиума на европейските комисари на следващия ден. " Това ще бъде тематика на идващото съвещание на борда на Европейска комисия на следващия ден, след което съм сигурна, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще даде спомагателна информация ", сподели Симсън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР