Европейската комисия ще задейства утре процес, който може да й

...
Европейската комисия ще задейства утре процес, който може да й
Коментари Харесай

В. "Фигаро": ЕС се готви да задейства процес на блокиране на американските санкции

Европейската комисия ще задейства на следващия ден развой, който може да й разреши да блокира есктратериториалния резултат от американските наказания за европейските компании, които желаят да влагат в Иран, написа в. "Фигаро ".

Това разгласи на конференция през днешния ден в София ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила след приключването на срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Юнкер даже уточни съответен час за задействането - 10,30 ч. сутринта на следващия ден, добавя изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

По този мотив френското издание напомня, че блокиращият механизъм е средство, което е било основано, с цел да се заобиколи ембаргото над Куба. Това е в действителност европейски правилник, основан през 1996 година Сега става дума той да бъде приспособен към новата обстановка. Този нормативен акт разрешава на европейски компании и съдилища да не се подчиняват на регулациите, касаещи наказания, взети от трети страни, и постановява, че никакво правосъдно решение, взето от непознати съдилища въз основата на тези регулации не може да се ползва в Европейски Съюз.

Когато е бил основан механизмът обаче разликите сред Европейски Съюз и Съединени американски щати по отношение на кубинското ембарго са били изгладени на политическо равнище и затова Европейски Съюз в никакъв случай не е имал опция да ревизира дали блокиращият механизъм е фактически сполучлив. Според европейски източник резултатът може да бъде по-скоро алегоричен, в сравнение с стопански.

"Фигаро " напомня, че в София тематиката за иранската нуклеарна договорка е била предмет на разискване през вчерашния ден вечерта на вечеря на европейските водачи. Днес също така редица водачи, като Юнкер, Макрон, Меркел и Мей направиха изказвания по тази тематика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР