Европейската комисия ще призове страните членки на ЕС да намалят

...
Европейската комисия ще призове страните членки на ЕС да намалят
Коментари Харесай

Европейската комисия призовава: Държавите да намалят доброволно потреблението на природен газ

Европейската комисия ще призове страните членки на Европейски Съюз да понижат непринудено потреблението на природен газ, с цел да има нужните количества през зимата, заяви " Файненшъл таймс ", като се базира на проектодокумент на Европейската комисия.

Документът на Еврокомисията към този момент не съдържа съответни цифри с какъв брой би трябвало да се понижи потреблението, само че се чака такива да бъдат конкретизирани в идващите дни.

Според изданието Комисията ще уточни ограничения за ограничение на потреблението на синьо гориво, които могат да станат наложителни, в случай че енергийната рецесия в Европа се задълбочи, откакто Русия ограничи доставките.

Преди часове международните организации разпространиха информация, че съветският газов тръст " Газпром " е уведомил с писмо свои огромни клиенти в Европа, че не може да подсигурява доставките на синьото гориво, като се базира на непреодолима мощ.

" Файненшъл таймс " показва, че преди войната в Украйна, Европа е разчитала на Русия за 40 % от вноса си на природен газ.

Изданието напомня, че Русия към този момент спря доставките на газ за Балтийските страни, Финландия, Полша и България, а в това време ги понижи за Германия и Италия, оповестява БТВ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР