Европейската комисия ще отговори през юни на кандидатурата за членство

...
Европейската комисия ще отговори през юни на кандидатурата за членство
Коментари Харесай

EK решава през юни за членството на Украйна в Европейския съюз

Европейската комисия ще отговори през юни на кандидатурата за участие в Европейски Съюз на разкъсваната от война Украйна - основна стъпка преди въпросът да бъде прегледан от държавите-членки, съобщи нейният ръководител Урсула фон дер Лайен.

В известие в Туитър тя съобщи, че е разговаряла с украинския президент Володимир Зеленски и чака с неспокойствие да получи отговорите на украинския въпросник за участие.

" Комисията на Европейски Съюз ще се стреми да показа мнението си през юни ", добави тя.

През април Фон дер Лайен посети Киев, с цел да покаже взаимност с Украйна, и се съгласи, че Брюксел ще прегледа дългогодишната упоритост на Украйна да се причисли към блока.

Официалното приемане на страната за претендент ще бъде решение на 27-те държави-членки на Европейски Съюз, настоящи въз основа на експертни препоръки от Комисията на Фон дер Лайен, която ще следи комплицирания и евентуално дълъг развой на присъединение.

Преди да бъде призната за член на Европейски Съюз, Украйна ще би трябвало да покрие строги стандарти в региона на ръководството, битката с корупцията и използването на правилата на правовата страна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР