Европейската комисия съобщи, че ще предложи утре общи насоки за

...
Европейската комисия съобщи, че ще предложи утре общи насоки за
Коментари Харесай

Еврокомисията ще предложи утре общи насоки за постепенно излизане от карантината

Европейската комисия заяви, че ще предложи на следващия ден общи насоки за последователно излизане от карантината, наложена в страните от Европейски Съюз поради епидемията от COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция.

Комисията ще показа своето виждане по какъв начин страните от Европейски Съюз могат в съгласие да приложат в подобаващия миг насоките за излизане от карантината и за преустановяване останалите ограничения, взети в тази посока, съобщи представител на Европейска комисия.

По неговите думи съобщаването на насоките става належащо поради оповестените към този момент планове на някои страни в идващите седмици да стартират анулация на рестриктивните мерки.

Европейска комисия насочи през днешния ден пожелания за бързо и цялостно възобновяване на английския министър председател Борис Джонсън, признат в болница с COVID-19. Комисията посочи, че договарянията за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия не са повлияни от здравословното положение на Джонсън. Говорителят на комисията заяви, че европейският основен договарящ Мишел Барние идната седмица ще беседва със своя английски сътрудник Дейвид Фрост.

Барние нощес изрази в Туитър пожелания за бързото излекуване на Джонсън. В края на март Барние заяви, че е болен от Ковид-19, а новите му туитове и известието на представителя през днешния ден демонстрират, че е излекуван. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР