Американският посланик в Северна Македония Анджела Агелер поздрави проф. Гордана

...
Американският посланик в Северна Македония Анджела Агелер поздрави проф. Гордана
Коментари Харесай

Посланик Агелер: САЩ ще продължат да подкрепят евроатлантическата интеграция на РСМ

Американският дипломат в Северна Македония Анджела Агелер поздрави проф. Гордана Силяновска-Давкова за успеха ѝ на президентските избори.

" Съединени американски щати ще продължат да поддържат вашите цели за сигурност, разцвет и цялостна евроатлантическа интеграция ", написа Агелер в своя профил в платформата Х.

" Моите сърдечни поздравления на Гордана Силяновска-Давкова за нейния исторически избор за първата жена президент на Северна Македония. Поздравления и за всички жители, които през вчерашния ден упражниха правото си на глас на президентските и парламентарните избори. " - добави тя.

Новоизбраният македонски държавен глава благодари на посланика.

" Очаквам с неспокойствие да възобновим духа на македоно-американските връзки, да разтеглим рамките на нашето стратегическо партньорство и съдействие, както в евроатлантическо измерение, по този начин и на двустранно равнище. " - сподели Силяновска.

Македонската партия ВМРО-ДПМНЕ и претендентът ѝ за президент реализираха безапелационна победа на изборите 2 в 1 в прилежаща Северна Македония против досегашните ръководещи от Социалдемократическия съюз (СДСМ) и досегашния държавен глава Стево Пендаровски. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР