Великобритания и Финландия ще подпишат ново стратегическо партньорство в понеделник,

...
Великобритания и Финландия ще подпишат ново стратегическо партньорство в понеделник,
Коментари Харесай

Великобритания и Финландия обявяват Русия за най-значимата заплаха за европейския мир

Великобритания и Финландия ще подпишат ново стратегическо партньорство в понеделник, с цел да укрепят връзките си и да се опълчват на " опасността от съветска експанзия ", съобщи английският външен министър.

Двете страни ще разгласят Русия за " най-значимата и директна опасност за европейския мир и непоклатимост ", се показва в прессъобщение на Министерството на външните работи.

Споразумението ще бъде утвърдено от министъра на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън и финландския му сътрудник Елина Валтонен в Лондон.

" Докато сме дружно в поддръжка на Украйна, в това число посредством даване на военна помощ и образование, ние сме наясно, че опасността от съветска експанзия, последваща почналата от нея война, няма да бъде толерирана ", съобщи Камерън.

" Това стратегическо партньорство, построено върху общите ни полезности, ще докара до усилване на съдействието сред Обединеното кралство и Финландия за подсилване на европейската сигурност, както и за потребление на нови благоприятни условия - от науката и технологиите до по-тесните енергийни връзки ", добави той.

Според Министерството на външните работи страните ще работят дружно за противопоставяне на съветската дезинформация, злонамерените кибернетични действия и ще поддържат възобновяване, реконструкцията и модернизацията на Украйна.

След нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година Финландия се причисли към военния алианс на НАТО и затвори огромна част от границата си с Русия. Англия е главен покровител на Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР