Европейската комисия съгласува правила, предвиждащи валидност на сертификатите на Европейския

...
Европейската комисия съгласува правила, предвиждащи валидност на сертификатите на Европейския
Коментари Харесай

ЕК съгласува задължителен Covid-сертификат за пътуващи от 1 февруари

Европейската комисия съгласува правила, предвиждащи годност на документите на Европейския съюз за Covid-19 за пътешестване до 9 месеца след приключването на програмата за първична имунизация, заяви чиновник на Европейски Съюз пред Ройтерс.

Новите правила ще бъдат наложителни за 27-те държави-членки на Европейски Съюз от 1 февруари, сподели служителят. Правилото може да бъде блокирано от увеличено болшинство от държавните управления на Европейски Съюз или нормално болшинство от членовете на Европейския парламент, само че чиновници обявиха, че има задоволителна поддръжка за него.

Правилото заменя необвързващата рекомендация на Европейската комисия, оповестена през ноември.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейската комисия разгласи нови правила за пътешестване сред дъ...

След като правилото влезе в действие, от страните от Европейски Съюз ще се изисква да разрешат на изцяло имунизирани пасажери с годен здравен документ достъп до тяхната територия. Въпреки това, като изключение, целесъобразно от вероятно утежняване на обстановката, те въпреки всичко ще могат да постановат спомагателни условия, като негативни проби или карантини, в случай че са пропорционални.

Държавите от Европейски Съюз, в това число Италия, Португалия и Гърция, понастоящем изискват изцяло имунизираните пасажери от други страни от Европейски Съюз също да имат негативен тест за Covid-19 при идване.

Новите правила важат единствено за интернационалните пътувания.

Правителствата може да имат разнообразни пропуски за Covid-19 за достъп до събития или действия на закрито на тяхна територия.

След бустерната ваксина силата на пропуща за Covid-19 ще бъде разширена в допълнение, защото сега няма задоволително информация за продължителността на отбраната, предлагана от бустерната доза, сподели служителят на Европейски Съюз.

Първичната ваксина против Covid-19 в Европейски Съюз сега се състои от две дози ваксини Pfizer/BioNTech, AstraZeneca и Moderna или една доза от имунизацията Johnson & Johnson.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР