Европейската комисия публикува пролетната покана за подаване на кандидатури за

...
Европейската комисия публикува пролетната покана за подаване на кандидатури за
Коментари Харесай

DiscoverEU: 35 000 младежи ще получат безплатна карта за пътуване с влак

Европейската комисия разгласява пролетната покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU, с помощта на която 35 000 младежи ще получат безвъзмездна железопътна карта, с цел да опознаят Европа.

Кръгът за кандидатстване стартира през днешния ден в 12,00 ч. и ще завърши на 29 март в 12,00 ч. За да завоюват железопътна карта, младежите би трябвало да аплайват на , да отговорят на 5 въпроса от викторина, както и на един решителен въпрос. Успешните претенденти, родени сред 1 юли 2004 година и 30 юни 2005 година, ще могат да пътуват в Европа до 30 дни през интервала на пътешестване сред 15 юни 2023 година и 30 септември 2024 година Поканата е отворена за претенденти от страни на Европейския съюз и от трети страни, асоциирани към , като Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Северна Македония, Сърбия и Турция.

Тази година участниците ще могат да открият маршрута, отдаден на , стартиран през януари 2023 г. Неговата цел е да въодушеви младежите при избора на дестинации и да се увеличи осведомеността по отношение на смисъла на това Европейският съюз да бъде „ хубав, резистентен, единен “. Участниците също по този начин ще продължат да се възползват от самодейностите, стартирани през 2022 г. по време на Европейската година на младежта, като „ Младежта опознава културата с помощта на DiscoverEU през 2022 година “ и , който съчетава разнообразни дестинации и клонове на културата. Участниците в DiscoverEU могат да посетят , дестинации, включени в влиятелния лист на , и места, носещи . Освен това те могат да посещават и местата — носители на наградата . Друга активност, която ще продължи, е даването на участниците на , съдържаща над 40 000 благоприятни условия за отстъпки в публичния превоз, за културни прояви, настаняване, храна, спорт и други услуги, предлагани във всички отговарящи на изискванията страни.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР