Европейската комисия публикува нова покана за подаване на кандидатури за

...
Европейската комисия публикува нова покана за подаване на кандидатури за
Коментари Харесай

Младежи ще могат да кандидатстват за 35 000 безплатни карти за пътуване в Европа

Европейската комисия разгласява нова покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU . Инициативата дава опция на хиляди младежи да пътуват гратис с трен в цяла Европа . Пролетният кръг за кандидатстване стартира през днешния ден и ще завърши в 12:00 часа на 30 април .

На родените сред 1 юли 2005 година и 30 юни 2006 година се оферират общо 35 500 безвъзмездни железопътни карти . Целта е младежите да опознаят многообразието на Европа. Желаещите би трябвало да вземат участие във викторина с пет въпроса за Европейски Съюз и един спомагателен въпрос от Европейския юношески портал. Успешните претенденти ще получат карта за 30 дни пътешестване в Европа . Периодът е сред 1 юли 2024 година и 30 септември 2025 година

Поканата е отворена за претенденти от Европейски Съюз и страни, асоциирани към програмата „ Еразъм + “, в това число Исландия, Лихтенщайн, Северна Македония, Норвегия, Сърбия и Турция.

Притежателите на карти могат да възнамеряват свои лични направления или да бъдат въодушевени от съществуващите. Участниците могат да се възползват от културния маршрут DiscoverEU — самодейност на Европейската година на младежта /2022 г./, която съчетава разнообразни културни дестинации. Могат да посетят европейските столици на културата , включени в листата на международното завещание на ЮНЕСКО , обектите със Знак за европейско завещание или местата, носители на премията „ Достъпен град “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР