Европейската комисия призова интернет платформите за по-ефективен контрол на незаконното

...
Европейската комисия призова интернет платформите за по-ефективен контрол на незаконното
Коментари Харесай

ЕК: Интернет платформите да контролират по-строго незаконното съдържание

Европейската комисия прикани интернет платформите за по-ефективен надзор на противозаконното наличие онлайн по самодейност на Мария Габриел. Това стана ясно на среща с основните изпълнителни шефове и високопоставени представители на онлайн платформи по отношение на битката с нелегално наличие, която се организира нощес в Брюксел по самодейност на българския еврокомисар Мария Габриел, отговаряща за цифровата стопанска система и общество. В срещата участваха също заместник-председателят на Европейската комисия Андрус Ансип отговарящ за цифровия обединен пазар и комисарите по вътрешните работи, по правораздаването и по Съюза за сигурност.

Събитието се организира три месеца след представянето от страна на Европейската комисия на насоките за усилване на съдействието със обществените медии за откриването и премахването на нелегално онлайн наличие.

"Рамката на нашите дейности е ясна: ние желаеме премахването на нелегално онлайн наличие, само че това да става при ценене на салдото сред сигурността и отбраната на жителите и свободата на изложение ", уточни комисар Габриел. "Борбата с онлайн противозаконното наличие изисква групови старания на компании, управляващи и други заинтригувани страни. Отговорността, проактивността, успеваемостта, доверието и съдействието са пет значими думи, които обобщават нашия метод. По пътя напред дейното ангажиране на платформите е от решаващо значение. Време е за деяние. Понастоящем към момента проучваме дали е належащо законодателство. Постоянният разговор е в основата да продължим да напредваме в битката против разпространяването на нелегално онлайн наличие ", разяснява още Мария Габриел.

Според заместник-председателя Ансип, "онлайн платформите са главният портал за разпространяване на онлайн информация, само че те носят отговорността да обезпечат сигурна среда за своите консуматори ".

Комисар Димитрис Аврамопулос акцентира на това, че онлайн платформите не трябва да бъдат употребявани от терористи. "Ние можем групово да създадем повече, като такова наличие бъде отстранявано в границите на 1 до 2 часа. Нужно е фирмите да влагат повече в автоматизирано разкриване, да обменят информация с правоприлагащите органи ", сподели Аврамопулос.

Комисар Вера Йоурова прикани за основаването на свободна от ненавист Европа. Тя акцентира, че Кодексът на държание за битка с незаконната тирада на ненавист в онлайн пространството, разгласен преди година и половина, сподели сполучливо съдействие сред фирмите, регулаторите, Неправителствени организации и потребителите.

Комисар Джулиан Кинг разяснява какъв брой е значимо терористичното наличие да бъде премахвано още по-бързо.

Проведената среща следва заключенията на Европейския съвет от юни 2017 година и насоките и правилата, показани от Европейската комисия в края на септември по отношение на това по какъв начин онлайн платформите би трябвало да бъдат по-активни в предотвратяването, откриването и премахването на нелегално наличие. Предложените ограничения съставляват първи детайл от пакета за битка с тероризма, разгласен от ръководителя Юнкер за 2018 година

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР