Европейската комисия представи днес предложения за разширяване на възможностите за

...
Европейската комисия представи днес предложения за разширяване на възможностите за
Коментари Харесай

ЕК предлага мерки за използване на космоса с цел сигурност и отбрана

Европейската комисия показа през днешния ден оферти за разширение на опциите за потребление на космоса за задачите на сигурността и защитата. Предвижда се висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността да изготвя годишен конфиденциален отчет за галактическите закани против европейските страни, учреден на разследващи данни, се показва в известие на комисията.

Пояснява се, че галактическите системи и услуги имат решаваща роля за обществото и стопанската система, за сигурността и защитата. Комисията добавя, че във времена на състезание сред другите властови центрове по света и на повишаване на заканите е още по-важно Европейски Съюз да бъде в положение да отбрани своята галактическа инфраструктура, да дефинира своите ползи и да бъде в положение да сдържа злонамерени дейности в космоса, като усъвършенства своята автономия.

Днешното предложение вкарва общо определение за галактическо пространство и преглежда опцията за правене на галактическо законодателство. Предвижда се опция за продан на данни сред страните от Европейски Съюз във връзка с отбраната на галактическите уреди, както и за основаване на европейски благоприятни условия за самостоятелен европейски достъп до космоса и понижаване на стратегическите зависимости в тази област и в полето на защитата.

Европейска комисия предлага средствата, които служат за отбрана на европейската сателитна мрежа " Галилео ", да бъдат употребявани за всички останали европейски галактически уреди. Според комисията е належащо да се правят общоевропейски галактически учения с присъединяване на партньорски страни. Предлага се също все по-тясното свързване на европейската галактическа стратегия с потребностите оборудванията да бъдат употребявани освен за цивилен, а и за военни цели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР