Европейската комисия представи днес няколко предложения, свързани с развитието на

...
Европейската комисия представи днес няколко предложения, свързани с развитието на
Коментари Харесай

ЕК предлага забрана за продажба на стоки в ЕС, чието производство е свързано с обезлесяване

Европейската комисия показа през днешния ден няколко оферти, свързани с развиването на природосъобразна стопанска система и реализиране на задачите за запазване на околната среда. Комисията предлага в Европейски Съюз да не се продават вносни артикули, чието произвеждане е обвързвано с обезлесяване, гласи едно от тях. Отчита се, че най-често такива артикули са соята, говеждото месо, палмовото масло, изделията от дърво, какаото и кафето. Нещо повече, през последните 30 години в света са изчезнали гори, чиято обща повърхност е по-голяма от тази на Европейски Съюз, регистрират от Европейска комисия. 

Предлага се също повишаване на контрола на работата с боклуци, като да вземем за пример възбрана за експорт от Европейски Съюз на отпадъчни колета към страни отвън Организацията за икономическо съдействие и развиване. Според комисията е належащо, когато страните от Европейски Съюз изнасят боклуци, да се твърдят, че страните, където пратките идват, са взели задоволително ограничения за отбрана на околната среда. 

Комисията планува европейската работа за битка с измамите със средства от Европейски Съюз (ОЛАФ) да следи за злоупотреби при транспорта на боклуци в Европа. Отчита се, че при годишен оборот на европейския пазар на боклуци от 9,5 милиарда евро, най-малко една трета от средствата се разпределят при противозаконни дейности с пратките. 

Предложенията биха съдействали за кръговата стопанска система и повторната приложимост на средствата за произвеждане, а измененията биха помогнали за понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от импорт на първични материали, регистрират от Комисията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР