Европейската комисия предоставя 140 стипендии за кипърски турци за академичната

...
Европейската комисия предоставя 140 стипендии за кипърски турци за академичната
Коментари Харесай

ЕК предоставя 140 стипендии за кипърски турци за академичната 2022/2023 г.

Европейската комисия дава 140 стипендии за кипърски турци за академичната 2022/2023 година Новата стратегия, която се финансира напълно от Европейския съюз, бе оповестена публично в четвъртък и от през днешния ден стартира кандидатстването по нея. Covid-19 е измежду предпочитаните ѝ области.

Безвъзмездните европейски средства ще бъдат отпуснати на кипърско-турски студенти, дипломанти и младежи, приключили образованието си. Те са предопределени за краткосрочни стратегии, стажове и езикови курсове в страните-членки на Европейски Съюз, както и за бакалавърско и следдипломно образование.

Програмата ще разреши на младите кипърски турци да придобият научен и професионален опит в държавите-членки на Европейски Съюз, показват от Европейската комисия.

Проблемите, свързани с ковид, са измежду избраните предпочитани области за образование. Кандидатите за работа по тях ще получат спомагателни точки при оценяването и по-голям късмет да завоюват гранта.

Досега от европейските стипендии са се възползвали над 1800 кипърски турци.

Образователната стратегия е в границите на отпусканата от 2007 година финансова помощ от Евросъюза за кипърските турци. Нейната цел е да насърчи решаването на Кипърския въпрос и обединяването на страната посредством усилване на съдействието сред двете кипърски общности.

През декември Европейската комисия утвърди новата годишна финансова стратегия за кипърските турци на стойност съвсем 31 млн. евро.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР