Европейската комисия предложи днес словото на омраза и престъпленията, извършени

...
Европейската комисия предложи днес словото на омраза и престъпленията, извършени
Коментари Харесай

ЕК иска словото на омраза да стане престъпление

Европейската комисия предложи през днешния ден словото на ненавист и закононарушенията, осъществени от ненавист, да бъдат включени в листата на Европейски Съюз с общопризнати закононарушения.

В предлагането се отбелязва, че пандемията от коронавирус е довела до повишаване на случаите на израз на ненавист и обвързваните с това закононарушения. Най-често жертвите са представители на малцинствата - роми, мюсюлмани, хора от азиатски генезис и евреи. Понякога против тях се изричат обиди, само че се следят и случаи на побоища, безсърдечен тормоз, закани.

Според Европейска комисия са нужни общоевропейски дейности, само че към този момент липсва правната основа за взаимен метод. Предложенията на Европейска комисия би трябвало да бъдат подкрепени единомислещо от страните в Европейски Съюз и от Европейския парламент, с цел да може комисията да показа съответния законопроект.

Списъкът с общопризнати в Европейски Съюз закононарушения включва действия, които носят тежки последствия за повече от една страна. Засега описът съдържа 10 закононарушения - тероризъм, пране на пари, корупция, трафик на хора, полови злоупотреби с дами и деца, подправяне на пари, противозаконен транспорт на опиати или оръжие, компютърни и проведени закононарушения.

Ако предлагането на Европейска комисия бъде признато, ще бъдат посочени избрания за слово на омразата и закононарушения от ненавист. Комисията се планува да предложи и съответните санкции, които да залегнат в наказателните закони на страните от Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР