Европейската комисия предлага забрана за вноса на целия руски петрол.

...
Европейската комисия предлага забрана за вноса на целия руски петрол.
Коментари Харесай

ЕК предлага забрана за вноса на целия руски петрол

Европейската комисия предлага възбрана за вноса на целия съветски нефт. Забраната е част от шестия пакет наказания на Европейски Съюз, който ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен показа през днешния ден в Европейския парламент в Страсбург.

Предложението към държавите-членки е да спрат вноса на недопечен нефт в границите на шест месеца, а на модифицирани петролни артикули - до края на годината. Ще бъдат глобени и още съветски банки и виновни за военните закононарушения в Украйна.

“Днес ние предлагаме възбрана на съветския нефт. Това ще бъде цялостна възбрана на вноса на целия съветски нефт - по море и от тръбопроводите, недопечен и пречистен. Ще се погрижим последователно да прекратим вноса на съветски нефт по проведен метод, който разрешава на нас и нашите сътрудници да осигурим различни направления за доставка и да сведем до най-малко въздействието върху международните пазари. Ето за какво ще пракратим доставките на недопечен нефт от Русия в границите на шест месеца и на рафинирани артикули - до края на годината. По този метод усилваме оптимално натиска върху Русия, като в това време свеждаме до най-малко страничните вреди за нас и нашите сътрудници по целия свят. Защото, с цел да помогнем на Украйна, нашата лична стопанска система би трябвало да остане мощна. С всички тези стъпки ние лишаваме съветската стопанска система от способността ѝ да диверсифицира и модернизира. Путин искаше да изтрие Украйна от картата.
Ясно е, че няма да успее. Напротив: Украйна въстана и е единна. А неговата лична страна Русия потъва”, съобщи Урсула фон дер Лайен - ръководител на Европейска комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР