Eвропейската комисия предлага валидността на регламента за COVID сертификатите в

...
Eвропейската комисия предлага валидността на регламента за COVID сертификатите в
Коментари Харесай

ЕК предлага при пътуване COVID сертификатите да важат до юни 2023 г.

Eвропейската комисия предлага валидността на регламента за Коронавирус документите в Европейски Съюз да се удължи с една година - до 30 юни 2023 година

От Европейска комисия показват, че коронавирусът към момента е публикуван в Европа и към този момент не може да се дефинира въздействието на възможното нарастване на инфекциите през втората половина на годината или от появяването на нови разновидности.

Според институцията удължаването на действието на регламента ще подсигурява, че жителите ще могат да продължат да употребяват своя дигитален Коронавирус документ при пътешестване в границите на Съюза.

Регламентът изтича през юни тази година. Целта на отправеното толкоз рано предложение от Европейска комисия е да се подсигурява, че Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз ще могат да приключат законодателната процедура в точния момент, преди да изтече валидността на актуалните условия.
 Европейска комисия: Ваксинационните документи ще важат 9 месеца за пътешестване
Европейска комисия: Ваксинационните документи ще важат 9 месеца за пътешестване

Приети бяха промени по отношение на документите

От Комисията показват, че решенията по какъв начин да се употребяват документите на национално равнище, остават в ръцете на локалните управляващи . Европейска комисия разяснява, че европейското законодателство нито изисква, нито не разрешава потреблението на документите по национални правила. Комисията обаче предизвиква страните да признават идентична годност на документите за национални цели и при пътешестване в Европейски Съюз.

Освен удължаването на регламента на Европейски Съюз до лятото на 2023 година Комисията предлага и да се включат висококачествени лабораторни антигенни проби измежду типовете проби, за които може да бъде публикуван документ. Целта е да се разшири обсегът на типовете диагностични проби.

Друго предложение е да се подсигурява, че документите за имунизация съдържат верния сбор дози, приложени във всяка страна членка, а освен в тази, която издава документа.

Предлага се също опция за издаване на документи на лица, участващи в клинични изпитвания за ваксини против COVID-19.

Припомняме, през декември 2021 година Европейска комисия предложи валидността на, а за преболедуване - 6 месеца.
 Сертификатите на 93 хиляди имунизирани у нас към този момент са невалидни
Сертификатите на 93 хиляди имунизирани у нас към този момент са невалидни

Само за пътешестване в ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР