Европейската комисия потвърди, че занапред разрешенията за износ на ваксини

...
Европейската комисия потвърди, че занапред разрешенията за износ на ваксини
Коментари Харесай

ЕС ограничава още възможностите за износ на ваксини на AstraZeneca

 Европейската комисия удостовери, че отсега нататък разрешенията за експорт на ваксини против COVID-19 на AstraZeneca от Европейски Съюз ще бъдат обвързани с осъществяването на европейските контракти на този производител, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорител на Комисията означи, че откритите край Рим 29 милиона дози от тази ваксина ще бъдат разпределени в Европейски Съюз и по програмата COVAX. " Предвижда се Европейски Съюз да получи 16 милиона дози, за нас е значимо те да бъдат разпределени бързо ", добави той.

По неговите думи към този момент няма нищо ново в договарянията сред Европейски Съюз и Англия за доставката на ваксини. " Продължаваме да търсим взаимноизгодно решение ", уточни представителят във връзка отхвърли на Лондон да изнася ваксини на AstraZeneca към Европейски Съюз в осъществяване да подписания контракт.

Говорителят заяви, че до момента в Европейски Съюз са били доставени 88 милиона дози вакнина и са били сложени 64,5 милиона дози от четирите утвърдени от Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) препарата. До края на юни съгласно него Европейски Съюз ще получи над 300 милиона дози. " В Европейски Съюз се внасят единствено ваксини, създадени в утвърдени от ЕАЛ фабрики ", съобщи представителят. Той добави, че организацията не е издалава утвърждение за фабрики в Индия, откъдето Англия желаеше да внася количества в Европа.

По думите на представителя до края на юни се чака въвеждането на електронните удостоверения за имунизираните и преболедувалите Коронавирус. Той означи, че страните от Европейски Съюз сами ще преценят дали да признават удостоверенията на имунизираните с препарат, който не е бил утвърден от ЕАЛ. Ако откажат, страните ще имат право да изискват проучване и да постановат карантина. По неговите думи по-нататък Европейска комисия може да предложи страните от Европейски Съюз да признават удостоверения, издадени от непознати страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР