Европейската комисия подкрепя присъединяването на България и Румъния към Шенген

...
Европейската комисия подкрепя присъединяването на България и Румъния към Шенген
Коментари Харесай

ЕК пак настоя България да влезе в Шенген

Европейската комисия поддържа присъединението на България и Румъния към Шенген до края на годината . Това се показва в, представен от БГНЕС.

Комисията прикани Съвета на Европейски Съюз да утвърди участието на двете страни в Шенген.

Припомняме, през ноември предходната година Европейска комисия още веднъж уточни на България и Румъния.

" Проверките в двете страни предходната есен освен потвърдиха заключенията от 2011 година, че България и Румъния извършват съответните условия, само че демонстрираха, че двете страни съответно ползват най-новите промени в разпоредбите за Шенгенското пространство и имат основен принос за ефикасната му работа ", се показва в отчета.

Комисията отбелязва, че инспекциите по границите имат негативни последствия за стопанската система и околната среда както за българските и румънските жители, по този начин и за целия Съюз.

Отчита се, че те водят до дълги опашки от транспортни средства и високи разноски, понижена конкурентоспособност на бизнеса, спиране на веригите за доставки и понижени доходи за туристическия бранш.
 Европейска комисия заключи: България е повече от подготвена за Шенген
Европейска комисия заключи: България е повече от подготвена за Шенген

Не е открит нито един проблем, който би оправдал каквото и да е закъснение

Според Европейска комисия несигурността, обвързвана със закъсненията по границите и бюрокрацията, може да отблъсне задграничните вложения и да подкопае икономическото и общественото доближаване сред страните в Европейски Съюз.

В отчета се откроява тясното съдействие с шведското и идното испанско председателство на Съвета на Европейски Съюз, с цел да бъде направено решение за унищожаване на граничните инспекции допустимо най-скоро.

" Румъния и България са съществени участници в непрекъснатото развиване на достиженията на правото в Шенген. Крайно време е Европейски Съюз да извърши уговорката си да им даде пълноправно участие в Шенгенското пространство и да укрепи в допълнение европейското единение ", безапелационни са от Европейска комисия.

Припомняме, на 8 декември приемането на България и Румъния в Шенген и дадоха зелена светлина единствено на Хърватия.

Впоследствие Виена съобщи, че повече в случай че бъде изпълнено единствено едно изискване - понижаване на броя на търсещите леговище.
 Европейска комисия: Нечестно е да се слагат нови условия пред България и Румъния за Шенген
Европейска комисия: Нечестно е да се слагат нови условия пред България и Румъния за Шенген

Комисията е в подготвеност да отпусне средства за границата ни с Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР