Европейската комисия планира законодателни мерки, предвиждащи да се използва заплахата

...
Европейската комисия планира законодателни мерки, предвиждащи да се използва заплахата
Коментари Харесай

ЕК заплашва с визови ограничения страни извън ЕС, които не приемат обратно бежанци


Европейската комисия възнамерява законодателни ограничения, предвиждащи да се употребява опасността от отричане на визи, с цел да бъдат накарани страните отвън Европейски Съюз да сътрудничат за репатрирането на претенденти за леговище с отхвърлени молби, написа вестник " Велт ", представен от Ройтерс.

Агенцията напомня, че идването от 2015 година на над един милион бегълци от военни спорове и беднотия в Африка и Близкия изток провокира политически проблеми в цяла Европа, които сложиха държавните управления под напън да връщат назад по родните им страни повече хора, чиито молби за леговище в са били отхвърлени.

Невинаги обаче е допустимо да се обезпечи съдействието на директните страни и страните на генезис - самите те неведнъж изпитващи големи макроикономически компликации и имащи свои съображения за сигурност.

Предложените законодателни ограничения, които съгласно немския вестник " Велт " ще бъдат оповестени на следващия ден, плануват на страните, които не сътрудничат, за първичен интервал от три месеца да се издават по-малко визи за представители на техните елити (дипломати и хора със служебни паспорти).

Ако и това не докара до смяна, ще бъде лимитирано и издаването на визи за редовите жители, като това ще стане посредством ограничения, включващи да вземем за пример понижаване на времето за обслужване в консулските представителства.

Според мярката страните членки на Европейски Съюз ще уведомяват Европейска комисия, ако имат проблеми да връщат претенденти за леговище в родните им страни. Комисията по-късно ще излиза с отговор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР