Европейската комисия отпусна финансиране в размер на 511 млн. евро

...
Европейската комисия отпусна финансиране в размер на 511 млн. евро
Коментари Харесай

ЕК отпусна 511 млн. евро на България по линия на SURE

Европейската комисия отпусна финансиране в размер на 511 млн. евро на България по линия на инструмента SURE. България и Естония получават заем за първи път по тази програмата, оповестяват от пресцентъра на Европейска комисия. Изпълнителният орган на Европейски Съюз разпредели общо 14.137 милиарда евро измежду 12 страни членки. Това са Белгия (2 милиарда евро), България (511 млн. евро), Кипър (124 милиарда евро), Гърция (2.54 милиарда евро), Испания (3.37 милиарда евро), Италия (751 млн. евро), Литва (355 млн. евро), Латвия (113 млн. евро), Малта (177 млн. евро), Полша (1.56 милиарда евро), Португалия (2.41 милиарда евро) и Естония (230 млн. евро).

Това бе седмото издание на разпределянето на средства по линия на инструмента SURE. Досега друго 10 страни членки на Европейски Съюз са получили заемни средства под този инструмент. Заемите по линия на SURE ще подкрепят страните членки да посрещнат актуалното нарастване в обществените разноски с цел да запазят заетостта в интервала на възобновяване от COVID-19 пандемията.

По-конкретно, средствата ще оказват помощ на страните членки да покрият разноските, които са непосредствено свързани с финансирането на националните краткосрочни схеми за опазване на работните места и другите ограничения въведени в отговор на пандемията, в това число поддръжка за самоосигуряващите се. Разпределянето на средвата идва след издаването на седмите обществени облигации под линията на инструмента SURE. Емисията притегли интереса на вложителите на фона на провокациите на пазара през последните дни.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейският съюз емитира еврооблигации, посредством които да бъде...

След това систематизиране на средствата, Европейски Съюз обезпечи заеми за близо 90 милиарда евро на страните членки. Всички декларирали предпочитание за тези средства са получили желаната сума. Капацитетът на програмата е 100 милиарда евро, прибавят от Европейска комисия.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР