Европейската комисия осъди като варварски руските ракетни удари срещу Киев

...
Европейската комисия осъди като варварски руските ракетни удари срещу Киев
Коментари Харесай

Страхливо и варварско: ЕС осъди руските ракетни атаки, предупреди Беларус да не се меси

Европейската комисия осъди като " безчовечен " съветските ракетни удари против Киев и други украински градове и предизвести Беларус да не оказва помощ на своя съдружник да убива цивилни, оповестява " Ройтерс ".

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел съобщи, че д ействията на Русия " нямат място в 21-ви век " и добави, че военната поддръжка за Украйна от блока е на път.

в час пик тази заран в явно възмездие, откакто президентът Владимир Путин разгласи гърмежа на Кримския мост за терористична офанзива.

Това са безчовечен и страхливи офанзиви, ориентирани към почтени цивилни на път за работа и учебно заведение в утринния трафик, акцентира Петер Стано, представител на Европейска комисия по време на ежедневния брифинг на Комисията.
 Путин заплаши Украйна със недопечен отговор на всяка нейна офанзива Обновена
Путин заплаши Украйна със недопечен отговор на всяка нейна офанзива

Руският президент съпостави Киев с терористична организация

Той дефинира ударите като нарушаване на интернационалното филантропично право и увери, че съветското политическо и военно управление ще бъде държано отговорно за тези и други военни закононарушения.

Европейска комисия също по този начин прикани Беларус да се въздържа от всякакво присъединяване в " бруталното нелегално начинание " на Русия, което е в прорез с Хартата на Организация на обединените нации и интернационалното право.

По-конкретно, Комисията настоя Беларус неотложно да престане да разрешава територията на страната да служи за стартова площадка за ракетни удари и офанзиви с дронов е против украински цивилни.

" Всички по-нататъшни дейности и по-специално директното присъединяване на беларуските военни в тази война, срещу волята на голямото болшинство от беларуския народ, ще бъдат посрещнати с нови и строги ограничаващи ограничения ", предизвести Стано.

По-рано през днешния ден беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че в отговор на на това, което по негови думи е очевидна опасност за Беларус от Киев и неговите западни поддръжници.

След съветските въздушни офанзиви против украински градове тази заран страните от Г-7 взеха решение да

След нападенията украинският президент Володимир Зеленски упрекна Р усия, че се пробва да заличи страната му

Андрий Йермак, почитан асистент на Зеленски, пък акцентира, че съветските ракетни удари по градове в Украйна са сигнал към цивилизования свят, че " въпросът с Русия " би трябвало да бъде позволен със мощ.
 Г-7 се събира незабавно поради въздушните удари против Украйна
Г-7 се събира незабавно поради въздушните удари против Украйна

За това са се договорили в телефонен диалог Володимир Зеленски и Олаф Шолц
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР