Европейската комисия опроверга днес съобщения в медиите, че води срещу

...
Европейската комисия опроверга днес съобщения в медиите, че води срещу
Коментари Харесай

ЕК: Не водим процедура срещу България по повод санкциите срещу Русия

Европейската комисия опроверга през днешния ден известия в медиите, че води против България следствие, обвързвано със глобите на Европейски Съюз против Русия поради военното нахлуване над Украйна. Европейското издание " Политико " през вчерашния ден написа, че Европейска комисия ще изиска пояснения от България поради данните за експорт на съветски нефт посредством рафинерията в Бургас.

В контакт сме с българските управляващи по приложението на европейските наказания по този начин, както и с останалите страни от Европейски Съюз. Нямам какво да кажа въобще за подхванато следствие, съобщи през днешния ден, представен в Българска телеграфна агенция представител на комисията на конференция в отговор на въпроси. Обичайният метод, по който действаме във връзка приложението на глобите, е да работим в съдействие и в съгласие с страните от Европейски Съюз, добави той. В момента не се води процедура, повтори представителят.

Европейска комисия е бранител на европейското законодателство и, в случай че в миналото страна от Европейски Съюз не съблюдава европейското право, има наказателни процедури - това е кардинален отговор, уточни той. Засега не водим процедура. В контакт сме с националните управляващи за идентичното използване на глобите, заключи представителят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР