Европейската комисия официално настоя България и Румъния в най-скоро време

...
Европейската комисия официално настоя България и Румъния в най-скоро време
Коментари Харесай

Европейската комисия официално ни поиска в Шенген

Европейската комисия публично настоя България и Румъния в най-скоро време да влязат в Шенген и подкани Европейския съвет да прегледа в близко бъдеще това решение.
Това излиза наяве от оповестените от Европейска комисия оферти за ограничения запазване и подсилване на Шенгенското пространство. Тяхната цел е възстановяване на сигурността и запазване на европейските свободи.
В известието се споделя, че комисията "приканва Съвета да вземе скорошно решение за цялостното консолидиране на България и Румъния в Шенгенското пространство, а Хърватия да стане негов пълновръстен член, в случай че е налице спазването на всички критерии. "
Официалната позиция на комисията е основана на изнесената на 13 септември тирада на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер за положението на Европейския съюз.
Комисията предлага да актуализра Кодекса на шенгенските граници, с цел да приспособява наредбите за краткотрайно наново въвеждане на граничен надзор по вътрешните граници към актуалните потребности в отговор на изменящите се и непрекъснатите закани за публичния ред или вътрешната сигурност. Посочва се обаче, че това ще става след по-строги процедури, с цел да се подсигурява, че граничният надзор по вътрешните граници ще остане изключение, а не предписание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР