Европейската комисия одобри сделката за придобиването на активи на базираната

...
Европейската комисия одобри сделката за придобиването на активи на базираната
Коментари Харесай

ЕК одобри сделката за придобиването на Yettel

Европейската комисия утвърди договорката за придобиването на активи на основаната в Амстердам PPF Telecom Group от Emirates Telecommunication Group Company, позната като " e& "  от Обединените арабски емирства при избрани условия, се показва в публично известие. Новината идва повече от година след оповестяването на договорката за мажоритарния дял в мобилните оператори под марката Yettel в България, Унгария, Сърбия и Словакия. 

Условията които Европейска комисия постанова на e& са следните: забранява се на e& или на държавния капиталов фонд на ОАЕ, който управлява e&, Emirates Investment Authority (EIA), да финансират дейностите на PPF Telecom на единния пазар; изисква се от e& да осведоми изпълнителния орган на Европейски Съюз за бъдещи придобивания в бранша на телекомуникациите, даже в случай че те не дават отговор на условията за известяван, избрани в новия правилник за задграничните субсидии; за да предотврати по-нататъшното възползване на e& от неограничена държавна помощ, Комисията изисква уставът на e& „ да не се отклонява от нормалното законодателство на ОАЕ за неплатежоспособност “.

Сделката стана обект на първото по рода си задълбочено изследване по новото антимонополно законодателство на Европейски Съюз. Регулаторният обзор имаше за цел да ревизира подозренията по отношение на дотациите, предоставени от Обединените арабски емирства на e& - дали не са дали на купувача голямо преимущество при договорката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР