Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун тества бойната готовност

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун тества бойната готовност
Коментари Харесай

Лидерът на Северна Корея посочи като приоритет развитието на стратегическите ракетни сили

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун тества бойната подготвеност на стратегическите сили за въздържане, като инспектира ракетни бази, заяви Корейската централна осведомителна организация (KCNA). Той е бил съпроводен от авторитетната си сестра Ким Йо-чен.

„ Ким Чен-ун ревизира готовността на стратегическите сили за въздържане, бойната подготвеност на стратегическите ракети, свързани със сигурността на страната “, се споделя в известието. Според организацията севернокорейският водач е отбелязал значимостта на „ по-нататъшната техническа рационализация на въоръжените сили с приоритет на стратегическите ракети, наричайки това " значим принцип на тактиката за създаване на националната защита " “. Ким Чен-ун е споделил, че Съединените щати заплашват сигурността на КНДР и е належащо „ нуклеарните въоръжени сили да бъдат подготвени за контрамерки “.

Посещението на Ким идва единствено дни, откакто южнокорейското разузнаване разгласи, че Пхенян е изпрати бойци в Русия в поддръжка на войната ѝ против Украйна, затвърждавайки военния алианс на КНДР с Москва, отбелязват световните организации. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР