Европейската комисия одобри днес употребата на ваксината Имванекс срещу маймунска

...
Европейската комисия одобри днес употребата на ваксината Имванекс срещу маймунска
Коментари Харесай

ЕК одобри ваксината Имванекс срещу маймунска шарка

Европейската комисия утвърди през днешния ден използването на имунизацията " Имванекс " против маймунска шарка за Европейския съюз, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, съобщи ДПА.

Говорител на Европейска комисия удостовери решението, откакто фармацевтичната компания " Бавариан Нордик " заяви за утвърждението на имунизацията.

Решението на Европейската комисия идва след рекомендация на Европейската организация по медикаментите. В петък тя предложи използването на " Имванекс " да се разшири и към този момент да включва и маймунската шарка. Преди това, тази ваксина беше утвърдена в Европейски Съюз единствено против едра шарка.

Наскоро Еврокомисията разгласи два контракта за покупка на общо 163 620 дози от " Бавариан Нордик ". 100 000 ваксини бяха закупени от Европейски Съюз предишния месец, като 25 000 от тях към този момент са изпратени в шест страни членки.

Съюзът развива проектите си в публичното опазване на здравето в опит да овладее вируса, откакто Световната здравна организация (СЗО) разгласи разпространяването на маймунска шарка допълнително от петдесет страни за " изключителна обстановка с интернационално значение ". Това е най-високата степен на опасност за здравето, само че не води до незабавни последици, а е по-скоро сигнал към националните държавни управления да подхващат ограничения за предотвратяване на популацията.

Маймунската шарка е лечима болест, която е съпроводена с обриви, наподобяващи на пъпки или мехури. Лезиите нормално първо се появяват по лицето, а след това и по други елементи на тялото.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР