Европейската комисия одобри днес отпускането на 33 милиона евро от

...
Европейската комисия одобри днес отпускането на 33 милиона евро от
Коментари Харесай

Официално: ЕК опусна 33 милиона евро на България за газовата връзка с Гърция

Европейската комисия утвърди през днешния ден отпущането на 33 милиона евро от бюджета на Европейски Съюз за построяването на връзката сред газопроводите на България и Гърция. Средствата ще послужат за строителството на газопровод с дължина 182 километра сред Комотини и Стара Загора, написа Блиц. 

Газопроводът е европейски план от общинтерес за задачите на енергийния съюз, отбелязва Европейска комисия. Газовите системи на двете страни ще бъдат свързани за първи път и това се чака да докара до нашарване на енергийните източници в района, с повишение на енергийната сигурност.

По-голямото състезание на пазара на газ ще докара до по-ниски цени за потребителите, добавя Комисията.

На този стадий е известно, че газопроводът ще има опция да се свърже с ТрансАдриатическия газопровод (ТАП), който придвижва синьо гориво от Азербайджан.

В края на октомври на срещата на върха " Европейски Съюз - Арабски свят " в Атина министър председателят Бойко Борисов разяснява планувания от няколко години интерконектор, като означи, че по него може да потече и доставян с кораби полутечен газ.

През май 2016 година зам.-държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен означи, че планът има капацитета безусловно да преобрази енергийния бранш на Балканите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР