Европейската комисия обяви 21 финалисти от шестото издание на европейската

...
Европейската комисия обяви 21 финалисти от шестото издание на европейската
Коментари Харесай

Обявени са финалистите за наградата на ЕК „Натура 2000“ – гласувайте за своя фаворит

Европейската комисия разгласи 21 финалисти от шестото издание на европейската премия „ Натура 2000 “ за 2022 година.

Избраните финалисти са от Австрия, България, Естония, Франция, Германия, Гърция, Италия, Литва, Португалия, Словения и Испания. Включени са и няколко трансгранични начинания с сътрудници от Кипър и Хърватия.

България е класирана и участва с 4 кандидатури, като едната е взаимна с Гърция и Кипър.

Можете да извършите Вашия избор и да гласувате онлайн за своя любимец на адрес: до 27 април 2022 година На интернет страницата на самодейността ще намерите и особено създадена карта, която показва местонахождението на обособените финалисти. Можете да прочетете в детайли за осъществените природозащитни действия и да разгледате техни фотоси и видеоклипове.

Наградата на европейските жители ще бъде присъдена на финалиста, който е получил максимален брой гласове от публичното гласоподаване. Финалистите ще бъдат оценени и от експертно жури, което ще избере петте спечелили в обособените категории – „ Опазване на сушата “, „ Опазване на морето “, „ Комуникация “, „ Социално-икономически изгоди “ и „ Трансгранично съдействие “.

Шестимата спечелили ще бъдат оповестени на специфична гала на 18 май 2022 година в Брюксел.

Министерството на околната среда и водите напомня, че премията „ Натура 2000 “ отличава водещи достижения в опазването на природата, свързани с мрежата от предпазените зони „ Натура 2000 “ в Европейския съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР