Европейската комисия обмисля мерки за налагане на временна забрана на

...
Европейската комисия обмисля мерки за налагане на временна забрана на
Коментари Харесай

ЕК обмисля забрана за лицевото разпознаване за 5 години

Европейската комисия обмисля ограничения за налагане на краткотрайна възбрана на технологиите за лицево различаване, употребявани на обществени места. Това се споделя в нов документ на институцията, заяви EURACTIV.

Става въпрос за интервал от 5 години. Ако бъдат приложени, проектите могат да спрат планове в някои страни от Европейски Съюз, в това число опитите на Германия и Франция да употребява сходни технологии на гази и летища.

Съгласно документа, лицевото различаване нанася вреди на личността.

Документът открива, че има браншове, които биха могли да се смятат за висок риск, включват опазването на здравето, превоза, полицията и правосъдната система.

Припомняме, че предходната година, Сан Франциско стана първият американски град, който забрани лицевото различаване.

Опонентите на мярката твърдяха, че ще тези дейности ще слагат под риск сигурността на хората и попречват напъните за битка с закононарушенията.

Поддръжниците на възбраната пък обясниха, че съществуващата през днешния ден технология не е надеждна и съставлява излишно нарушаване на персоналните свободи на хората. Те се аргументират още, че системите вършат неточности, изключително с дами или хора с по-тъмна кожа.

Докато полицията в Сан Франциско сега не употребява технология за лицево различаване, в други щати полицейските сили се възползват от технологията.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР