Европейската комисия и BioNTech-Pfizer са постигнали споразумение за предоговаряне на

...
Европейската комисия и BioNTech-Pfizer са постигнали споразумение за предоговаряне на
Коментари Харесай

ЕК промени договора с BioNTech-Pfizer за ковид ваксините

Европейската комисия и BioNTech-Pfizer са постигнали съглашение за предоговаряне на договорите за коронавирус имунизациите. Изменението на съществуващия контракт за доставка на ваксини взема поради усъвършенстваната епидемиологична конюнктура, като в същото време продължава да подсигурява достъп до последната налична версия на имунизацията, в случай че в бъдеще се появят будещи безпокойствие разновидности на COVID-19, оповестиха от Европейска комисия.

Обявеното през днешния ден съглашение обезпечава следните промени в съществуващия контракт:
понижаване на количеството дози, закупени от страните членки по силата на договора;След възнаграждение на такса в началото контрактуваните дози ще бъдат превърнати в незадължителни поръчки;удължаване на периода, за който страните членки ще могат да получават доставки на имунизациите — до 4 години занапред нататък;възможността да се резервира достъпът до спомагателни дози в границите на първичния контрактуван размер до края на контракта, с цел да се отговори на потребностите, в случай че случаите се усилят и епидемиологичната конюнктура се влоши;продължаване на достъпа до ваксини, приспособени към новите разновидности, незабавно откакто бъде позволени от регулаторните органи.
Някои страни, измежду които и България, се оплакват още от предходната година, че би трябвало да заплащат за ваксини, които не употребяват. Предоговарянето на договорите ще докара до доста понижаване на финансовата тежест за страните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР