Европейската комисия (ЕК) предлага мащабни нови инвестиции в цифрова инфраструктура.

...
Европейската комисия (ЕК) предлага мащабни нови инвестиции в цифрова инфраструктура.
Коментари Харесай

ЕК предлага мащабни нови инвестиции за цифрова инфраструктура

Европейската комисия (ЕК) предлага огромни нови вложения в цифрова инфраструктура . Те целят да оказват помощ на Европейския съюз да извърши проектите си за съгласуваност и да адресират мощно фрагментирания пазар.

Телекомуникационният бранш страда от фрагментиран пазар, липсва обединен пазар . Телекомуникационните компании работят главно на национално ниво и всички ние виждаме, когато пътуваме из Европа, че има празнини, когато няма съгласуваност ”, съобщи Маргрете Вестагер, заместник-председател на Европейската комисия.

В Европейски Съюз да вземем за пример работят над 60 огромни и междинни телеком оператора. В Съединени американски щати и Китай огромните играчи са единствено по трима. Така европейският бранш е подложен в неподходяща позиция преди фундаменталната смяна на пазара, подхранена от софтуерното развиване на мрежите, поради невъзможността на десетките дребни играчи да финансират смяната. Днес Комисията призна този факт и показа новата политика в така наречен „ Бяла книга “.

България също е образец за мощно фрагментиран пазар . За да се промени това, са нужни вложения - най-много в нова софтуерна инфраструктура. „ Говорим за мрежа, за софтуерни услуги, за това, което ще ни помогне да се разреши софтуерно развиване. Питаме се имаме ли инфраструктурата и тези, които могат да го създадат, имат ли опцията да го създадат. И отговорът е не ”, съобщи Тиери Бретон, европейски комисар за вътрешния пазар.

Според Европейска комисия вложенията в инфраструктура ще оказват помощ и за технологиите на бъдещето - като самостоятелни коли и телемедицината. Изследвания на пазара демонстрират, че дигитализацията може да бъде основен инструмент за напредък на стопанската система.

Например общият принос може да доближи до 1 трилион евро добавени към европейските стопански системи. За да се осъществят тези резултати обаче ще са нужни съществени вложения и Европейска комисия е подготвена с проект. „ За идващите 6 години 200 милиарда би трябвало да се влагат. Ние сме либерали и избираме да не използваме обществени средства, а да използваме частни вложения, само че желаеме да създадем подобаваща рамка, с цел да ги притеглим ”, съобщи Тиери Бретон.

Консолидацията на телеком пазарите ще разреши повече и по-качествени вложения, както и да се резервира цифровият суверенитет на Европа и да се засилвани нейната конкурентоспособност в бранш, който ще предопредели нашето бъдеще.

" Потребителите зависят от нашите мрежи, те ги употребяват всеки ден на работа, в учебно заведение, за каквото и да било, вкъщи, свързвайки се с общини, лекари и така нататък като жители това е значимо. И с това се надяваме, че този свят хвана вълната за бързо внедряване на високоскоростна съгласуваност. Така че, колкото по-добре, колкото по-силен бранш на телекомуникациите в Европа имате, толкоз по-бързо можем да го внедрим и колкото по-бързо можем да се уверим, че цяла Европа е обвързвана и способна да прави нововъведения, да бъде конкурентоспособна с други елементи на света. Така че мисля, че има какво да спечелим от тази " Бяла книга ", съобщи Лиз Фър, шеф на Европейската асоциация на операторите на телекомуникационни мрежи.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР