Европейската комисия (ЕК) незабавно да започне процедура за нарушение срещу

...
Европейската комисия (ЕК) незабавно да започне процедура за нарушение срещу
Коментари Харесай

Унгария поиска наказателна процедура срещу България за такса транзит на руски газ

Европейската комисия (ЕК) неотложно да стартира процедура за нарушаване против България поради нововъведената енергийна такса. Това написа във фейсбук министърът на европейските въпроси на Унгария Янош Бока.

Той разяснява, че към този момент е написал писмо с такова искане до Европейската комисия. Министърът по европейските въпроси приказва във Facebook за обстоятелството, че българското държавно управление не е преговаряло с унгарското държавно управление за таксата, която опонира на правото на Европейски Съюз.

„ Зимата наближава, би трябвало да действаме бързо. Унгарското държавно управление пази унгарските фамилии и подсигурява сигурността на енергийните доставки на страната “, написа министър Янош Бока на страницата си в обществената мрежа, представен от БТВ.

Според него българската мярка „ се квалифицира като мито или нещо сходно на мито “, което опонира на общия пазар на Европейски Съюз, комерсиалната политика и митническия съюз, а също по този начин нарушава така наречен Енергийна харта.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР