Европейската комисия (ЕК) иска да помогне на силно фрагментирания телекомуникационен

...
Европейската комисия (ЕК) иска да помогне на силно фрагментирания телекомуникационен
Коментари Харесай

ЕК иска да помогне на фрагментирания телеком пазар с мащабни инвестиции

Е вропейската комисия (ЕК) желае да помогне на мощно фрагментирания телекомуникационен пазар в Европа с нови вложения в цифрова инфраструктура. За задачата Европейска комисия показа нова „ Бяла книга “, която адресира проблемите на пазара, съобщи. 

Според Европейска комисия вложенията в инфраструктура ще оказват помощ за развиването на технологиите на бъдещето да вземем за пример самостоятелни коли и телемедицина. Изследвания на пазара демонстрират, че дигитализацията може да бъде един от главните принадлежности за напредък на стопанската система. 

Цифровите технологии могат да генерират до 1 трилион евро към европейските стопански системи. За да се осъществят тези резултати обаче ще са нужни съществени вложения, които Европейска комисия е подготвена да обезпечи. „ За идващите 6 години 200 милиарда би трябвало да се влагат. Ние сме либерали и избираме да не използваме обществени средства, а да използваме частни вложения, само че желаеме да създадем подобаваща рамка, с цел да ги притеглим ”, съобщи Тиери Бретон.

Консолидацията на телеком пазарите ще разреши повече и по-качествени вложения, както и да се резервира цифровият суверенитет на Европа и да се засилвани нейната конкурентоспособност в бранш, който ще предопредели нашето бъдеще. 

Инвестициите ще оказват помощ и за адресиране на мощната фрагментация на пазара в Европа. В Европейски Съюз има над 60 огромни и междинни мобилни оператора. За съпоставяне, в Съединени американски щати и Китай най-големите телекоми са по трима. Европейският бранш е подложен в неподходяща позиция преди забележителната смяна на пазара, която е подхранена и от софтуерното развиване на мрежите. То изисква съществени средства, които са невъзможни за десетките дребни играчи. България също е образец за фрагментиран пазар.

„ Телекомуникационният бранш страда от фрагментиран пазар, липсва обединен пазар. Телекомуникационните компании работят главно на национално ниво и всички ние виждаме, когато пътуваме из Европа, че има празнини, когато няма съгласуваност ”, съобщи Маргрете Вестагер, заместник-председател на Европейската комисия.

Европейска комисия счита, че, може да помогне за решаването на казуса с новата си политика. „ Говорим за мрежа, за софтуерни услуги, за това, което ще ни помогне да се разреши софтуерно развиване. Питаме се имаме ли инфраструктурата и тези, които могат да го създадат, имат ли опцията да го създадат. И отговорът е не ”, съобщи Тиери Бретон, европейски комисар за вътрешния пазар.

Същевременно, качествената цифрова инфраструктура е от значително значение за всекидневието на хората и развиването на бизнеса. " Потребителите зависят от нашите мрежи, те ги употребяват всеки ден на работа, в учебно заведение, за каквото и да било, вкъщи, свързвайки се с общини, лекари и така нататък като жители това е значимо. И с това се надяваме, че този свят хвана вълната за бързо внедряване на високоскоростна съгласуваност. Така че, колкото по-добре, колкото по-силен бранш на телекомуникациите в Европа имате, толкоз по-бързо можем да го внедрим и колкото по-бързо можем да се уверим, че цяла Европа е обвързвана и способна да прави нововъведения, да бъде конкурентоспособна с други елементи на света. Така че мисля, че има какво да спечелим от тази " Бяла книга ", съобщи Лиз Фър, шеф на Европейската асоциация на операторите на телекомуникационни мрежи.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР