Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Столичната община подписаха Рамков заем

...
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Столичната община подписаха Рамков заем
Коментари Харесай

Столична община взе 120 млн. лв. заем от ЕИБ

Европейската капиталова банка (ЕИБ) и Столичната община подписаха Рамков заем на стойност 60 млн. евро или съвсем 120 млн. лв..

Европейска инвестиционна банка ще финансира планове, които включват създаване и възобновяване на прави от пътната и уличната мрежа, част от трамвайната мрежа и пешеходната и велосипедната инфраструктура. Наред с това, може да бъде обезпечена поддръжка и за планове за публичен превоз като закупуване на преносим състав и монтаж на зарядни станции за електрически коли, декларират от общината.

Както " Банкеръ " към този момент писа, общият размер на капиталовия заем е 60 млн. евро за 20 годишен период, при рента от 0,35%, без такси и комисионни.

С парите ще бъдат финансирани липсващи сектори от вътрешните градски кръгове, които ще изведат трафика от центъра на града. Говори се за изграждане на бул. „ Т. Каблешков “ и бул. „ Филип Кутев “.

Кметът Йорданка Фандъкова загатва и т.нар. „ Зелен ринг “, който ще свърже с вело и пешеходни алеи огромни квартали на града.

" София е най-бързо разрастващият се град в България и е изправен пред предизвикването да продължи своето развиване по екологично резистентен метод. Ние, в Европейска инвестиционна банка, се радваме да предоставим този заем в поддръжка на устойчиви планове за подвижност и да подобрим всекидневието на хората в София. Нашето финансиране ще увеличи заетостта, ще усъвършенства качеството на въздуха и ще трансформира София в по-безопасно място, където напредването става по-бързо и комфортно “, е представена да споделя вицепрезидентката на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР