Европейската хандбална централа повери на БФ Хандбал организацията на две

...
Европейската хандбална централа повери на БФ Хандбал организацията на две
Коментари Харесай

Страхотно! Варна отново приема Европейско по плажен хандбал

Европейската хандбална централа повери на БФ Хандбал организацията на две топ събития от календара на плажния хандбал през 2024-та година. Изпълнителното бюро на EHF утвърди показаната от БФХ кандидатура и идващото лято страната ни ще бъде хазаин на Европейското състезание по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години и подготовка за Евро`2025 за мъже и дами. Двете прояви ще се състоят на южния плаж в град Варна в първите две седмици на месец юли.
  
„ Изпълнителния комитет на EHF показва своето удовлетворение от обстоятелството, че БФ Хандбал изрази подготвеност за бъде хазаин на двете прояви, с цел да промотира още веднъж плажния хандбал в България след доста позитивното Евро`2021. Условията на плажа във Варна дават обещание една чудесна конюнктура и атмосфера за прояви на високо равнище през 2024-та “, написа в писмото на президента на EHF Майкъл Видерер до БФХ, с което страната ни получи публично семейството на двете прояви.
  
През 2021-ва извънредно сполучливо във Варна се организираха  Европейските шампионати за мъже и дами, юноши и девойки до 17 години. Те провокираха голям интерес както в страната, по този начин и в Европа. Участие в двете прояви взеха над 1200 състезатели, треньори и публични лица и над 200 доброволци.
  
Отзвукът измежду всички за град Варна и организацията на събитията бяха страхотни. Огромна бе и рекламата на България в света на хандбала, защото шампионатите се излъчваха в 44 страни освен от Европа, само че и в страни от Северна Америка, Азия и Океания.
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР