Европейската футболна централа (УЕФА) започна мащабно разследване срещу актуалния английски

...
Европейската футболна централа (УЕФА) започна мащабно разследване срещу актуалния английски
Коментари Харесай

УЕФА и Висшата лига започнаха мащабно разследване срещу "Манчестър Сити"

Европейската футболна централа (УЕФА) стартира огромно следствие против настоящия британски първенец и отличник във краткотрайното класиране " Манчестър Сити ". Причината е жестоко нарушение на разпоредбите за финансовия феърплей.

След като УЕФА разгласи, че стартира инспекция, Английската футболна асоциация също започва свое следствие против клуба.

Преди дни немското издание " Шпигел " разгласява разкрития, че " Сити " е манипулирал документи за финансирането си. Част от парите, вложени в клуба, са проследени до до компании на Каймановите острови. 70 млн. паунда пък са били прикрити като фиктивни спонсорски контракти с компании, които в действителност са благосъстоятелност на шейховете от кралската фамилия на Абу Даби.

Снимка: Getty Images
Гуардиола оставя " Сити " поради " Ювентус "? Специалистът се схванал за 4-годишен контракт в италианския гранд
Сред разкритите нерагламентирани заплащания е и такова към сътрудника на футболиста на " Борусия " Дортмунд Джейдън Санчо, който бе част от академията на " жителите ". Той е представлявал младия състезател, когато е бил на 14 години, макар че в Англия такива услуги могат да се правят единствено откакто футболистите навършат 16.

Снимка: Reuters

Най-голямата глоба, която " Сити " може да получи е изваждане от европейските клубни шампионати. В момента тимът играе на осминафинал в Шампионската лига. В първия мач против " Шалке " британският гранд победи с 3:2.

От клуба излязоха с къс коментар за случая, в който се споделя, че приветстват следствието, защото най-сетне ще се постави завършек на спекулациите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР