Европейската футболна асоциация ще засади 600 хиляди дръвчета в 12

...
Европейската футболна асоциация ще засади 600 хиляди дръвчета в 12
Коментари Харесай

УЕФА засажда 600 хил. дръвчета заради Евро 2020

Европейската футболна асоциация ще засади 600 хиляди дръвчета в 12 страни, с които централата цели да понижи въглеродните излъчвания при пътуванията на почитателите за континенталното състезание следващата година. Самият президент на организацията Александър Чеферин изясни, че еврошампионатът ще донесе доста "замърсявания ".

Вместо да даде европейското състезание на една или две страни, какъвто е обичаят, УЕФА реши да означи 60-годишния празник на шампионата с провеждането му в 12 страни. Това значи, че почитателите ще пътуват на разнообразни дестинации и ще навъртят сериозен километраж, само че пък Чеферин и УЕФА са удовлетворени от обстоятелството, че няма да има голям брой градежи на игрища.

Масовите напредвания на почитатели въпреки всичко носят със себе си замърсявания централата образува екип със експерти от Южния полюс, с цел да се бори с възпроизвеждането на 405-те хиляди тона въглероден диоксид, каквито са упованията към днешна дата. Това обаче няма да бъде единственото деяние на централата по въпроса, тъй като Чеферин даде обещание да обърне по-голямо внимание на казуса в бъдеще.

"Трябва да създадем повече от това. Не единствено ние, а и гостуващите почитатели. Стават огромни замърсявания около сходни мачове и би трябвало да се погрижим за това. Така или другояче към този момент имаме проекти за запазване на околната среда, а също по този начин имаме детска фондация и оказваме помощ на доста младежи по целия свят. "

"Но досега не бяхме обръщали съществено внимание на околната среда. Започваме в този момент, тъй като и по този метод можем да предпазваме децата. Ако няма околна среда, няма да има и по какъв начин да ги пазим ", сподели той по време на Изпълкома на УЕФА в Любляна.

Централата възнамерява да посади по 50 хиляди дръвчета в 12-те страни-домакини на Евро 2020, което ще приключи с полуфинали и край на британския народен стадион "Уембли " в Лондон. Решението за огромно състезание бе взето от предшествениците на Чеферин и словенецът счита, че надали форматът ще бъде още един.

"Не единствено поради към този момент изброените проблеми, а и поради организацията на самия шампионат, което е същинско предизвикателство. Сблъскваме се с разнообразни законодателства, системи със или без визи, мачове в страни от Европейския съюз и такива отвън него, а и Брекзит. Вече не знаем дали Англия е в съюза, или не. "

"Предизвикателството в действителност е голямо и не мисля, че в бъдеще ще организираме толкоз огромно събитие. Чисто алегорично обаче концепцията е доста добра. Това е 60-та годишнина на европейските шампионати и е хубаво да обединим изтока, запада, севера и юга. Едва ли обаче ще си позволим да го вършим постоянно ", приключи Чеферин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР