Европейската филмова академия обяви номинациите във всички категории за 30-те

...
Европейската филмова академия обяви номинациите във всички категории за 30-те
Коментари Харесай

3 български филма в надпреварата за европейските Оскари

Европейската кино академия разгласи номинациите във всички категории за 30-те европейски кино награди, които ще се връчат на публична гала на 9 декември в Берлин. За първи път в историята на премиите 3 български кино лентата ще вземат присъединяване в конкуренцията за европейските Оскари.

на Ралица Петрова е номиниран за европейско изобретение на годината . Филмът започва в Локарно, където завоюва огромната премия, след което победи на редица международни и национални фестивали. Спечели „ Златна роза “ във Варна за най добър филм, както и Голямата премия на София Филм Фест 2017.

„ Пощальонът “ на Томислав Христов, взел участие с триумф на фестивала IDFA в Амстердам, е номиниран в категорията за документални филми дружно с „ Austerlitz “ на Сергей Лозница, „ Communion “ на полската режисьорка Анна Замецка, „ La Chana “ със сценарист и режисьор Лучия Стойевич и „ Stranger in Paradise “ на холандеца Гуидо Хендрикс.

За първи път български филм е измежду номинациите за най-хубава европейска комедия . Почти напълно сниманата у нас копродукция на Белгия, Холандия и България,, ще се бори за комедийния приз, като има съществени шансове да завоюва.  Сред номинациите за най-хубав европейски филм са „ Нелюбов “ на Андрей Звягинцев, „ 120 удара в минута “ на Робен Кампийо, „ Другата страна на вярата “ на Аки Каурисмаки, „ On Body and Soul “ на унгарската режисьорка Илдико Еньеди и „ Квадратът “ на Рубен Остлунд.

Номинациите за постановка включват имената на Аки Каурисмаки, Илдико Еньеди, Рубен Остлунд, Андрей Звягинцев за творбите им, номинирани в главната категория за най-хубав филм, както и Йоргос Лантимос за „ Убийството на свещения елен “.

Сред номинираните артисти и актриси са Колин Фарел („ Убийството на свещения елен “), Жулиет Бинош („ Bright Sunshine In “), Изабел Юпер („ Happy End “) и Флорънс Пю ().
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР