Европейската агенция за лекарствата одобри трета ваксинта срещу коронавируса за

...
Европейската агенция за лекарствата одобри трета ваксинта срещу коронавируса за
Коментари Харесай

Ваксината на „АстраЗенека“ вече е одобрена за употреба в ЕС


Европейската организация за медикаментите утвърди трета ваксинта против ковид за приложимост в Европейски Съюз – тази на „ АстраЗенека “. Първо утвърждението пристигна от регулаторния орган, няколко часа по-късно пристигна зелената светлина и от Еврокомисията.

Събитието бе предшествено от изострен спор сред компанията-производител и европейските управляващи, след забавени доставки и проблеми в индустриалните количества.

Европейската организация по медикаментите предложи медикаментът да се употребява за имунизация на жители над 18-годишна възраст.

Продължават разногласията дали англо-шведската компания нарушава поетите задължения за доставки на имунизацията за евроблока. Европейска комисия към този момент оповетсти обществено контракта си с „ АстраЗенека “, надявайки се да потвърди, че производителят нарушава поетите задължения.

По-рано през днешния ден, след дни на разногласия сред " Астра Зенека " и Европейския съюз поради оповестено закъснение на доставките, Брюксел разгласява със единодушието на компанията контракта, подписан за доставка на ваксини. Той сочи, че " Астра Зенека " би следвало да дава дози на страните в Европейски Съюз и от заводите си във Англия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР