Европейската агенция по лекарствата, която оценява внасяните в ЕС ваксини

...
Европейската агенция по лекарствата, която оценява внасяните в ЕС ваксини
Коментари Харесай

ЕС ще разпространи данните, използвани за оценка на ваксините срещу Covid

Европейската организация по медикаментите, която прави оценка внасяните в Европейски Съюз ваксини против Covid, ще обнародва данните, употребявани за предоставяне на позволение за потребление на препаратите. Това заяви в понеделник представител на Европейската комисия в Брюксел, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че оповестението на данните е обвързвано със устрема за обезпечаване на повече бистрота за имунизациите. Досега за нито една ваксина няма позволение от лекарствената организация, добави представителят.

По неговите думи за всяка ваксина има механически условия и страните в Европейски Съюз би трябвало да съобразят това с имунизационните си проекти. Някои ваксини целят повече попречване на разпространяването на заболяването и евентуално ще бъдат предпочетени за приложение върху здравни служащи, други защищават от развиване на признаци на новото заболяване и може да са подобаващи за хората с уязвимо здраве, разясни представителят.

Преди дни Европейска комисия посочи, че не може да се уточни по кое време лекарствената организация ще произнесе оценката си за имунизациите на " Pfizer/BioNTech " и " Moderna ". Ако имунизациите бъдат оценени позитивно, комисията ще би трябвало да даде утвърждение за допускане на препаратите до пазара в Европейски Съюз. Преди комисията да се произнесе, страните от Европейски Съюз би трябвало също да одобрят достъпа до имунизациите, посочи представител на Европейска комисия. Той добави, че с цел да може комисията да се произнесе позитивно,
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР