Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че е открила възможна

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че е открила възможна
Коментари Харесай

ЕМА откри връзка между „Джонсън и Джонсън“ и случаите на тромбози

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) съобщи, че е разкрила допустима връзка сред имунизацията против Covid-19 на компанията " Джонсън и Джонсън " и редки проблеми със съсирването на кръвта при пълнолетни хора, имунизирани в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

EMA уточни, че нейният комитет по сигурност на медикаментите заключава, че към информацията за тази ваксина би трябвало да се добави предизвестие за необикновени кръвни съсиреци с ниски кръвни тромбоцити, само че че тези събития би трябвало да бъдат посочени като доста редки нежелани реакции.

" Общите изгоди от имунизацията на " Джонсън и Джонсън " за попречване на Covid-19 надвишават рисковете от странични резултати “, акцентира EMA.

Европейският лекарствен регулатори също по този начин откри, че всички случаи са настъпили при възрастни под 60 години, най-вече дами, в границите на три седмици след имунизацията, като добави, че всички налични доказателства, в това число известия за осем случаи в Съединените щати от общо 7 милиона имунизирани, са част от нейната оценка.

" Въз основа на наличните сега доказателства, характерни рискови фактори не са доказани ", съобщи организацията.

EMA съобщи, че множеството съсиреци са се появили в мозъка и корема, сходно на имунизацията на " АстраЗенека ", и още веднъж акцентира, че общите изгоди от имунизацията надвишават рисковете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР