Европейската агенция по лекарствата (EMA) стартира непрекъснат преглед (rolling review)

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) стартира непрекъснат преглед (rolling review)
Коментари Харесай

EMA започва непрекъснат преглед на нова адаптирана COVID ваксина на Pfizer/BioNTech

Европейската организация по медикаментите (EMA) започва непрестанен обзор (rolling review) на приспособена Коронавирус ваксина, защото случаите на зараза, породена от нови подварианти на омикрон, непрестанно се усилват. Това оповестиха в взаимно изказване BioNTech и Pfizer. Когато са налични данните от клиничните изпитвания, те ще бъдат добавени към документите на правилото на непрекъснатото подаване, чиято цел е да форсира утвърждението, прецизираха от фармацевтичните компании, които работят в партньорство.

Оттам увериха, че в околните седмици ще стартират да подават данни за приспособената към разновидността омикрон ваксина и към Американската администрация по храните и медикаментите (FDA).

„ Непрекъснатият обзор ще продължи, до момента в който се натрупат задоволително данни, за което ще създадем публично заявление “, разяснява по този мотив европейският лекарствен регулатор в изказването.

Компаниите декларират, че към момента работят върху няколко приспособени към разновидности ваксини и окончателният състав е предмет на полемики с регулаторните органи.

Въпреки че се чака нова вълна от инфекции, провокирана от омикрон през есента или зимата в северното полукълбо, Европейската организация за надзор на болесттите (ECDC) преди дни предизвести, че случаите може да набъбнат скоро, като се има поради, че продължава разпространяването на изключително заразни подварианти на SARS-CoV-2.

В подтекста на тази обстановка другата огромна фармацевтична компания – Moderna, която също създава нова Коронавирус ваксина против упования скок на инфекциите през есенния сезон, съобщи през предходната седмица, че новата версия на нейната ваксина е дала по-добър имунен отговор против омикрон спрямо първата истинската версия.

Moderna планува в околните седмици да даде на регулаторите данни за имунизацията, която съгласно описанието е двувалентна, защото е ориентирана към омикрон, както и към истинския вариант на ковид.

BioNTech и Pfizer към този момент избират ваксина, която е ориентирана единствено към разновидността омикрон, само че плануват да разширят напъните си и към създаването на двувалентни версии, откакто EMA ги прикани да работят и в тази посока.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР