Европейската агенция по лекарствата (EMA) одобри използването на ваксината срещу

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) одобри използването на ваксината срещу
Коментари Харесай

Решено! Агенцията по лекарствата на ЕС одобри употребата на COVID ваксината на Pfizer и BioNTech

Европейската организация по медикаментите (EMA) утвърди потреблението на имунизацията против COVID-19, която беше създадена взаимно от американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech, разрешавайки на Европейски Съюз да стартира имунизациите в границите на една седмица.

EMA предложи да се даде условно позволение за стартиране на пазара на коронавируната ваксина на Pfizer Inc. и BioNTech SE за приложимост при хора над 16-годишна възраст. Становището на EMA е насочна точка за разрешаване от страна на Европейската комисия на потреблението на имунизацията

" Нашата задълбочена оценка значи, че можем решително да подсигуряваме пред жителите на Европейски Съюз сигурността и ефикасността на тази ваксина и че тя дава отговор на нужните стандарти за качество. Работата ни обаче не стопира дотук. Ще продължим да събираме и проучваме данни за сигурността и успеваемостта от тази ваксина за отбрана на хората, които одобряват имунизацията в границите на Европейски Съюз ", сподели Емер Кук, изпълнителен шеф на Европейската организация по медикаментите.

Европейският лекарствен регулатори добави, че използването на Коронавирус имунизацията при бременни дами би трябвало да се взема решение за всеки обособен случай.

EMA не разполага с задоволително данни от клиничните изпитвания на фирмите по отношение на евентуалните опасности при бременни дами, съобщи на брифинг Харалд Енцман, ръководител на Комитета по хуманни медикаменти към EMA (CHMP).

Агенцията може да промени рекомендацията си, в случай че стане налична повече информация, добави той.

След като получи зелена светлина от Европейската организация по медикаментите (EMA), последната стъпка е имунизацията да бъде утвърдена от Европейската комисия, което се чака през идващите дни. Европейска комисия нормално следва препоръките на EMA, припомня Ройтерс.

Подготовката за стартирането на имунизацията идва в миг, когато беше разпознат мощно инфектиран нов вариант на ковид във Англия, което провокира безпорядък в целия европейски район, като редица страните прекъснаха връзките с Обединеното кралство и нарушиха търговията преди коледните празници.

Пандемията от COVID-19 към този момент умъртви към 470 000 европейци и набира движение през зимните месеци, което докара до спомагателен напън върху европейските стопански системи. Много държавни управления постановиха по-строги ограничавания върху семействата, с цел да се опитат да лимитират втора вълна от инфекции и да избегнат пренатоварване на здравните системи.

Ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен към този момент дефинира началото на взаимната имунизация в Европейски Съюз да стартира през интервала 27-29 декември.

Държавите от Европейския съюз, в това число Германия, Австрия и Италия, обявиха, че възнамеряват да стартират имунизации от 27 декември, защото Европа се пробва да догони Съединени американски щати и Англия, където потреблението на COVID-ваксината стартира по-рано този месец.

Студенти медици, пенсионирани лекари, фармацевти и бойци са включени в европейска невиждана по мащаб акция за имунизация.

Поетапният метод на имунизация значи, че здравните служащи и възрастните поданици на старческите домове са предпочитани за първични имунизации, като множеството национални имунизационни схеми могат да доближават до необятната общност най-рано към края на първото тримесечие на 2021 година

Целта на 27-членния Европейски Съюз е да покрие посредством имунизация 70% от общо 450 милиона европейци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР