Европейската агенция по борба с епидемиите призова страните-членки да бъдат

...
Европейската агенция по борба с епидемиите призова страните-членки да бъдат
Коментари Харесай

Бъдете готови за по-строги мерки

Европейската организация по битка с епидемиите прикани страните-членки да бъдат подготвени да вкарат по-строги ограничения през идните седмици, с цел да възпрат разпространяването на новите разновидности на ковид, съобщи AFP.

„ Основното обръщение е да се подготвим за бързо повишение на строгостта на ограниченията през идните седмици, за да запазим потенциала за здравни грижи, както и да се ускорят имунизационните акции “, съобщи Европейският център за надзор и предварителна защита на болесттите, включващ 27-те страни от Европейски Съюз, Англия, Норвегия и Исландия, заяви bTV.

Освен това центърът увеличи до степен „ високо/много високо “ оценката си за нивото на здравните опасности, свързани с новите разновидности на ковид. При предходната оценка в края на декември нивото беше „ високо “. Също като СЗО, основаната в Стокхолм европейска работа прикани членуващите в нея страни да подсилят потенциала си за осъществяване на проби и изключително за следене, с цел да могат да засичат новите разновидности на ковид, определяни като английски, южноафрикански и бразилски.

„ Предвид това, че групите от популацията, виновни за предаването на болестта, няма да бъдат имунизирани още няколко месеца, предлага се на страните-членки да бъдат внимателни, преди да разхлабват “ ограничаващите ограничения, акцентира още центърът. „ Вземайки под внимание доказателствата за доста по-високата инфекциозност на новите разновидности, които будят безпокойствие, националните управляващи би трябвало да са подготвени да вземат още по-строги ограничения и да насърчат популацията да ги съблюдава “, добави европейската организация. Към вторник центърът регистрира към 1300 случая на английския вид на ковид в страните членки, изключвайки Англия, където този вариант към този момент е преобладаващ. Към 19 януари в 10 страни членки са регистрирани 27 случая на южноафриканския вариант.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР